Ga naar de inhoud

Succes verhalen

Systemisch werk/familieopstellingen, massage-,coach- en danservaringen

Individuele sessies juni 2019

Ik heb de afgelopen tijd 4 coaching sessies met Rian gedaan. In die vier sessies hebben we telkens een onderwerp aangepakt wat mij in de weg zat. En elke sessie vertrok ik met een vergroot inzicht in de besproken kwesties. Daarmee zijn ze niet meteen volledig opgelost maar wel veel beter hanteerbaar. Rian begeleidt de gesprekken met vaste hand en zorgt voor voldoende focus. Dat dit soms confronterend is hoort erbij. Als het nodig is biedt ze een helpende hand om een interne dialoog te starten of om de juiste woorden te vinden die tot meer inzicht leiden.
groetjes Tjalling

Relatietherapie oktober 2017

De sessies bij Rian ervaar ik als zeer prettig, mooi maar ook zeer intens.
Op aardse wijze komen er thema’s aan bod, wat je in de loop van je leven op jezelf hebt gelabeld maar ook wat door anderen op je is geplakt. Rian werkt op een mooie intuïtieve manier met deze thema’s en laat ze weer één worden met je ware zelf. Rian wijst je waar je kan kijken als je wilt en durft om enkel uit te komen bij jezelf.

Dit werkt diep door op alle niveau’s, connecties en relaties in je omgeving waardoor je je lijden omzet in kracht en energie.
Ik ben erg blij dat je op ons pad bent gekomen,

Bedankt dat je er bent, Niels

coach traject: 20 juni 2017
Rian,
Ik voel meer rust. Dankzij jouw coaching. Er is nu ruimte voor bewuste reflectie momentjes en dat doet me goed.Dank daarvoor en dank voor jouw aandacht, oprechte interesse en geduld. Oh wat ben ik mezelf vaak tegen gekomen tijdens jouw sessies. En wat kwamen er veel tranen. ook daarna nog want het werkt natuurlijk gewoon door. Het heeft me geholpen om een momentje stil te kunnen staan, mezelf vragen te kunnen stellen, naar m’n buik te durven luisteren en te voelen wat ik nu nodig heb. Dank voor inzichten en de verrijking in mijn leven.

Ik kom graag weer eens terug.

Liefs Suus

16 oktober 2016 familieopstellingen:
Hoi Rian
Het was een bijzondere dag , fijn om representant bij je te mogen zijn , en grappig hoe je in een ander zijn rol ook weer tegen je eigen levens thema,s aanloopt !
Ook fijn dat je er zoveel humor in brengt ! De dag vloog om en er gebeurd veel op zo’n dag.
Ben er een volgende x graag weer bij!
Liefs Elly

maart 2016
Rian,

Mijn ervaring met jouw sessies.

“De sessies die ik met Rian mee heb mogen maken hebben me in voeling gegeven in mijzelf en met mijn omgevingsveld. Dat heeft mij een innerlijke rust gegeven met uitstraling naar buiten.

Ontroerend was de individuele sessie die we hebben verricht met als thema macht. Mijn afkeer van macht vond zijn oorsprong bij de houding van mijn vader en heeft zijn gevolgen tot in het heden. Dat wist ik, maar nu kon ik het ook doorvoelen. De uitwerking van die sessie was echter overweldigend. Ik kwam namelijk de volgende morgen mijn grootste en machtigste opponent (toevallig??) tegen en ik zag berusting in zijn ogen. Wat was dat een mooie bevestiging van dat de macht mij had geaccepteerd en daarvoor niet mijn onderwerping eiste. Zo was het makkelijk om de drang er tegen in te gaan te laten varen. Daarmee kan ik de macht respecteren. Als ik dit zo schrijf dan ontroerd mij dat.

De eerste familieopstelling was ik representant, geen vragensteller. Ik werd in een rol gezet waarin ik een trauma moest verwerken, maar het voelde vreemd voor mij. Ik kon niet anders denken dan aan mijn eigen trauma in de sociale sfeer wat ik op had gelopen na mijn scheiding. Ik werd er misselijk van. Aangezien ik na die sessie een afname van de zwaarte ervoer ten aanzien van dat trauma, vermoed ik dat ik terloops aan het bijdragen in de familieopstelling van een ander, ook de verwerking van mijn eigen trauma heb bevorderd.

De tweede familieopstelling was ik vragensteller en stelde een onprettige eigenschap van mezelf op als thema om te zien waar die vandaan kwam. Ik kreeg een familie situatie voorgeschoteld (van voor mijn geboorte) die zeer overeenkwam met zoals ik mij kon voorstellen hoe het in het echt geweest zou kunnen zijn. Er kwamen details naar boven die ik niet had verteld maar die ik wel herkende. Zo kon ik mij het ontstaan van deze eigenschap heel goed voorstellen. Ik mocht het teruggeven naar waar het vandaag kwam en dat heeft mij rust gegeven.

Dus dank je wel Rian voor de inzichten, interne rust en positieve uitstraling naar mijn omgeving die ik vanuit de sessies met jou mee heb gekregen.
Van mij krijg je een 10.”

Frans B

🙂
🙂

november 2015
De massage en coaching in één vind ik een hele mooie vinding van Rian. Het is een hele zachte manier om heel snel tot de kern te komen. Ze voelt samen met jou bijvoorbeeld waar er in je lichaam blokkades zitten. Als je ze zelf niet kunt benoemen, geeft ze een voorzetje en meestal herken je het dan wel… Mooi om te ervaren dat bepaalde emoties in je lichaam te voelen zijn als blokkade, zodat je ze letterlijk kunt loslaten, met ondersteuning van Rian. Een echte aanrader voor mensen die veel in hun hoofd zitten. Maar eigenlijk juist ook voor mensen die veel voelen 
Wat ik heel prettig vind, is dat Rian echt de tijd en de aandacht voor je heeft. Beginnen met een kopje thee, lig je comfortabel etcetera. Ook tijdens de massage/coaching heeft ze alle aandacht voor jou.
Het heeft mij onder andere inzicht gegeven in waar in mijn lichaam de controle zit, en waar mijn kracht zit. Dat is heel mooi om op dat moment te ervaren, en ook later heb je er wat aan. Dan denk je bijvoorbeeld: ‘Hee, ik heb mijn schouders opgetrokken, wat probeer ik onder controle te houden?’ Of in een stress-situatie ga je even weer terug naar de plaats waar je die grote kracht hebt ervaren, dan kun je de wereld weer aan 

Bedankt Rian,
Hanneke

Op weg met een rotgevoel naar de dansworkshop van Rian, de 5
elementen. Water,vuur,aarde, lucht en hout. Ik had al besloten om niet in
mijn hoofd te gaan zitten .Nee, ik wilde in mijn rotgevoel blijven. Ik
wilde dat het rotgevoel tijdens het dansen zou vervagen.Dat ik het
rotgevoel kon omzetten in rust, fijn gevoel,zodra ik mijn lijf in beweging
zou gaan zetten.
Nix geen danspasjes, nix in het gareel dansen. Nee, dansen zoals jezelf
wil,voelt,goed voelt, nodig hebt. Vrij dansen, stukje trance dance kon je
ook doen. ik heb die kans niet voorbij laten gaan. daar ben ik te
nieuwsgierig voor. Rian leid je door de avond heen, waar je op kan letten
dat je bewust blijft en bewust bezig bent en dat je in het moment blijft.2
uur heerlijk dansen op heerlijke muziek, doen waar je zin in hebt uit je
hoofd, het denken loslaten.
we zijn nu 2 weken verder, het rotgevoel heb ik er uit gedanst. Heb ik los
kunnen laten en om kunnen zetten in positiviteit. ik voel energie stromen,
voel innerlijke vrijheid en inzichten.
het was een super avond een cadeau aan jezelf.
het geeft plezier ontspanning, kracht en levenslust echt waar!!!
tot ziens bij de dansworkshop bij Rian Kleijsen

Manita

Voor mij zijn de gesprekken met Rian, de vreemde vragen die ze soms stelt en de maandelijkse dansavonden een prachtige ontspannen manier om dichter bij mijzelf te komen.
Begonnen in een vrij heftige tijd met een schema vol therapie is het een fijn om op een andere manier te ontdekken wat mij beweegt of laat bewegen, een rustpunt om mijzelf gewaar te worden.
Door haar vragen gaan mijn gedachten en gevoel naar lichaamsdelen waar donker is en soms al langere tijd geen aandacht aan is besteed. Door de massages stroomt er weer leven door mij lichaam dat door angst, pijn en verdriet vast is gaan zitten.
Die plaatsen roepen dan weer wonderbaarlijke nieuwe vragen op waarvan het antwoord soms moeilijk en soms heel erg verrassend is.
De gesprekken over de dingen die ik tegen kom in mijn dagelijks leven komen er inzichten boven die ik voorheen niet kon bedenken.
Individuele sessies gecombineerd met de dansavonden in Aquamarijn laten het vertrouwen in mijzelf, mijn lichaam en mijn relatie tot de ander groeien.

dank,Maria

Voor mij zijn de gesprekken en massages bij Rian een bijzonder boeiend proces geworden.
Begonnen in een roerige tijd is er in de loop van een aantal maanden van alles voorbij gekomen.
Ruzie op mijn werk, het vertrouwen in de ander, onrust en verdriet, gewoon de dingen die ik tegen kom in het dagelijks leven.
Tijdens de massages klinkt er regelmatig een vraag van Rian, als ik lig te soezen ver weg en soms heel helder en dichtbij.
De antwoorden komen meestal langzaam, moeizaam of zelfs helemaal niet meteen maar dagen later, soms is het er direct en raakt het een hele gevoelige snaar.
Zo’n vraag als zij bezig is met mijn linker boven arm heeft bv betrekking op mijn relaties met anderen. Waarom deze vraag geen idee maar het raakt iets, iets heel heftigs en het antwoord is er direct.
Ai, dit stuk kom ik elke dag tegen. De dagen erna ontvouwt zich een bijzonder proces rond deze vraag die gesteld werd, de oplossing die komt vanzelf een keertje op het juiste moment voorbij nu de weg is geopend door deze vraag.
Vertrouwen dus maar.

Dank je Rian
Helena

Ik wil graag mijn ervaring delen met één ieder die dit leest.
Ik ben met Rian en haar praktijk Vilola Veda In contact gekomen nadat ik vast ben gelopen op mijn eigen pad van personlijke ontwikkeling.
Ik ben bij haar begonnen met individuele coaching. Hierbij gaf ze mij veel vertrouwen. Ik stond centraal met hetgeen waar ik op dat moment last van had. Elke keer als ik bij haar vandaan kwam voelde ik mij rustig had weer vertrouwen.
Daar ik me zo goed voelde door de behandelingen bij Rian heb ik me ook opgegeven voor de workshop prachtig vrouw zijn. Wat zij samen organiseert met Jacobine Brinkman.
Ook dit was een mooie ervaring en heeft mij inzichten gegeven, het me even weer echt te mogen verbinden met mijn vrouw zijn is heel waardevol geweest. Ik was duidelijk vergeten hoe ik als vrouw ook heel erg liefdevol en zachtaardig ben.
En als laatste heb ik bij haar ook de intuïtieve massage mogen ervaren.
Ook hier werkt Rian met veel liefde en zachtheid zodat ik mij kon overgeven en ontspannen. Ikzelf heb nog niet eeder ervaren wat dan een massage met je kan doen. Ook hier voelde ik mij erna rustig en ontspannen.
Rian, bedankt voor alles wat je me hebt gegeven. Lieve groet Ingrid.

workshop Prachtig vrouw zijn

Hieronder mijn ervaring:

Deelnemen aan de workshop Prachtig vrouw zijn dit najaar, kwam voor mij op het juiste moment. Het blijkt een jaar te zijn waarin oude patronen zichtbaar worden en met momenten pijnlijk aanwezig zijn. Hoog tijd om eens in de spiegel te gaan kijken. Rian en Jacobine leveren hiervoor de juiste, veilige omgeving om jezelf te kunnen zijn, zonder dat je jezelf hoeft te schamen voor gedrag wat je al jaren angstvallig probeert te verdoezelen. Dit
laatste komt vooral omdat blijkt dat we als vrouw allemaal zo onze ervaringen hebben uit onze jonge jeugd. Tijdens de workshop heb ik meer inzicht gekregen in de herkomst van mijn patronen. Deze zijn ontstaan uit de
kwetsbaarheid die je als kind hebt, om jezelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf, waarvan je niet geleerd hebt om deze in het juiste perspectief te zien, laat staan hoe ermee om te gaan. Beide dames gaan integer om met dat wat er zich aandient, en tegelijkertijd maken ze de kanteling naar het herschrijven van de patronen. Dit doe je
samen, stap voor stap. Bijvoorbeeld door middel van de familie-opstellngen, maar ook door te dansen. Vooral in het dansen heb ik vrijheid ervaren. Dat alles wat er is, er mag zijn. De familie-opstelling was nieuw voor mij en ik
vond het verrassend om te zien dat patronen zover in de vrouwenlijn terug te leiden waren. Rian en Jacobine nemen je stap voor stap mee op weg naar zelfheling. Al met al is mijn deelname aan de workshop een moment geworden waarbij mijn bewustzijn een stukje verder verruimd is. Het is zo fijn als deze ruimte wordt geboden. Dank je wel Rian en Jacobine voor jullie hartelijke aanwezigheid en expertise!

groetjes en veel liefs,
Annelies

Feedback over de workshop ‘ Prachtig Vrouw Zijn’.

Ik vond het een mooie workshop. Het heeft mij wel in contact gebracht met een aantal vrouwelijke kanten van mij, die inderdaad in onze huidige maatschappij vaak in de verdrukking komen omdat ze geassocieerd worden met ‘zwak’, ‘soft’, ‘gevoelig’, ‘zweverig’, ‘zacht’, ‘zorgzaam’ en dat schijnt dan ondergeschikt te zijn aan hard, de leiding nemen, je belangrijk doen voorkomen, stellig, individualistisch, recht voor z’n raap…de mannelijke eigenschappen.

Het is mooi om samen met andere vrouwen (jezelf) te bevestigen dat de vrouwelijke eigenschappen minstens zo belangrijk zijn en zeer nodig om jezelf in evenwicht te voelen.
Om je vrouwelijke eigenschappen te erkennen en ze te laten zien (en gebruiken).
De mix van gesprek/ visualisatie/ dans/ muziek/ ademoefening / opstelling is prettig.
De sfeer en verzorging was ook goed, lekkere lunch, koffie, thee, koekjes.

Zeer bedankt en veel succes!!
Irene

Ervaring d.m.v. coachsessies en andere workshops:

Ruud: 

When the student is ready, the teacher appears. Deze heb ik in Rian gevonden. Voldoende ervaring om de ui tot de kern af te pellen. Genoeg vertrouwen om te durven laten zien, wat ik angstvallig verborgen houdt. Genoeg inzicht om te kunnen laten voelen hoe anderen naar me kijken. Voldoende zelfvertrouwen om haar waarneming uit te spreken. Genoeg lef om verhelderende feedback te kunnen geven (Rian is, met respect voor mijn grenzen, verder durven gaan dat welke hulpverlener tot nog toe). Genoeg geduld om het moment te herkennen.
De trend tegenwoordig is: kortdurende hulpverlening. Zelf ben ik van mening dat het spreekwoord “zachte heelmeesters maken stinkende wonden” aan vernieuwing toe is, nl. “snelle heelmeesters maken stinkende wonden”

Desondanks is het samen met Rian gelukt om op 4 maanden tijd en een 5 consulten te komen tot een stabiel resultaat. Dit is te danken aan de vaardigheid van Rian om vanuit de rol als coach (de rol van gelijke), zich te kunnen verplaatsen in de rol van oa. ouder, kind, geliefde, slachtoffer, achtervolger,…
De tijd zal bewijzen of het echt zo is. Maar het zou me niets verbazen, als mijn zoektocht, tot een einde aan het komen is. Dit maakt me benieuwd naar de uitdagingen die het leven hierna voor me in petto heeft en schept ruimte voor dankbaarheid, dat ik Rian tegen heb mogen komen.
Voor eenieder die het gevoel heeft er klaar voor te zijn, raad ik een paar consultjes met Rian aan!

Eric: 
“Rian kan goed “de vinger op de zere plek leggen”. In mijn geval was dat snel duidelijk. Doelgericht heeft ze met mij naar pijnpunten gezocht en me als het ware een spiegel voorgehouden. Dit heeft bij mij teweeggebracht dat ik me nu veel meer bewust ben van mijn handelen en vooral ook hoe mijn omgeving dat ondergaat.
Ik kan dingen nu makkelijker loslaten en heb daardoor weer meer de rust in mezelf teruggevonden.
Ook ben ik milder geworden in mijn oordeel, interesseer me meer in het voor mij onbekende en heb, tot mijn eigen verrassing, ontdekt dit als een verrijking te ervaren. Met de adviezen die Rian me heeft gegeven kan ik voorkomen niet opnieuw in mijn valkuilen te lopen maar ze juist tijdig te ontwijken.

Ad: 
Enige tijd geleden gaf Rian een dansavond met als thema ‘aanraken en geraakt worden’. Geïnspireerd door deze avond hanteerde / beleefde ik de volgende dag een situatie waarbij ik heel andersdeed dan ik normaal gedaan zou hebben.
Op die dag ging ik naar het stadhuis om een paspoort aan te vragen. Het was erg druk; de wachttijd zou
wel eens 1,5 of 2 uur kunnen zijn. Ik ging gewoon ergens zitten, en kwam plotseling op het idee om – in plaats
van krantje lezen of proberen geduld te oefenen – met m’n hart naar alles te kijken wat zich zo in mijn directe
omgeving zich voordeed. Tja, hoe doe je dat ? Even snel als het opkomen van het idee kwam er de gedachte in
me op, dat al snel tot gevoel werd naar alle mensen die in de buurt zaten of voorbij liepen: jij bent helemaal oké!
Wat ik al snel merkte was dat de beoordeling/waarneming van uiterlijkheden steeds meer wegebde, en plaats
maakte voor ’n soort onvoorwaardelijke acceptetie en waardering voor ieders eigenheid. Dik of mager, binnenlands
of buitenlands, chagrijnig , arrogant of timide, luidruchtig of verlegen; het lukte me om daar doorheen te kijken en
de ultieme waarheid van ‘jij bent oké’ van binnen te voelen.
Ik kan je zeggen dat dit enorm goed voelde; je ‘binnenste’, je meest wezenlijke gedeelte, heeft altijd al weet gehad
van de Eenheid die wij mensen in het diepst zijn, en door zo te kijken als ik deed maak je dat diepe weten weer wakker.
Bovendien kom je weer in aanraking met dit weten over je hart : het selecteert nooit, het omhelst, heeft lief wat er is.
Wat me door zo te kijken erg raakte en ontroerde was de soms verpletterende schoonheid van het ‘kleine’, een
moeder die haar kind een goedkeurend glimlachje geeft, de sprankeling in ’n kinderoog, de spontaniteit en echtheid
van een rennend kind, een jong stel dat elkaar lief aankijkt, een vrouw die een vouw in haar broek gladstrijkt, hoe
een hand zó buitensporig elegant aan ’n arm kan zitten.
Als ik er op terugkijk dan is denk ik dit de reden waardoor het lukte : Het hart herkent de universele waarheid van
‘jij bent oké’, ze herkent deze ‘basiswaarheid’ in zichzelf, en opengaan is dan een natuurlijke reactie.

met warme groeten, en tot in de dans!
Ad